Bývalá školka v Zahradní stále „na ocet“

0
1152

Celkem deset milionů korun utržilo město Most v prvním pololetí roku za prodej pozemků a nemovitostí. Do konce roku ale čeká, že do městské kasy přibude ještě přes sedmdesát milionů korun. Z nemovitostí má přitom město k mání pouze jediný objekt, bývalou mateřinku v ulici Zahradní.

V letošním prvním pololetí se podařilo městu Most prodat dvě nemovitosti. „V prvním případě se jednalo o objekt u stadionu – respektive o polovinu této budovy, kterou jsme vlastnili. Druhou nemovitostí je budova diakonie v ulici F. Malíka. Letos máme v plánu ještě prodat objekt v Zahradní ulici,“ informoval náměstek primátora Marek Hrvol. Připustil, že právě budova bývalé mateřinky v Zahradní ulici je k mání už dlouho a městu se ji nedaří prodat. „U této nemovitosti se cena pořád snižuje, a to o pět procent. Stále se však neobjevil žádný zájemce. Čekáme, až se někdo přihlásí,“ komentoval Marek Hrvol a dodal, že objekt je momentálně na prodej za zhruba tři miliony a dvě stě tisíc korun. „U této budovy je poněkud problematický příjezd k nemovitosti, takže většina zájemců ztroskotá právě na tomto zádrhelu. I to lze ale nějak řešit. Je to zatím jediná budova v majetku města, která je letos stále ještě na prodej. Uvidíme, zda se to podaří,“ doplnil dále náměstek Hrvol.

Na prodej by mohlo město nabídnout také další nemovitosti. Například budovu bývalé 17. ZŠ, nebo budovu bývalé 13. základní školy. „Objekt 17. ZŠ nemáme v plánu zatím prodávat. 13. základní školu jsme také řešili na posledním zasedání rady města. Tady je zatím jediný zájemce, střední škola pro marketing a podnikání, která je současným nájemcem,“ podotkl ještě náměstek. Za prodej pozemků za první pololetí město vybralo zatím šest milionů a sedm set tisíc korun. Za objekty tři miliony a tři sta tisíc korun.

Radnice ale počítá s tím, že do konce roku městskou kasu naplní ještě o pěkných desítek milionů korun, a to především za prodej pozemků. „Co se týče pozemků, naplňujeme plán. Čekáme, že přijdou příjmy s odprodejem pozemků společnosti Yankee Candle v zóně Joseph, a to ve výši zhruba 64 milionů korun. Za prodej budov a nemovitostí bychom chtěli do konce roku ještě získat osm a půl milionu korun,“ potvrdil ještě Marek Hrvol.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!