Verva je rozjetá, zbrzdil ji pouze Zlín

0
2262

Sedmnáct kol a osmnáct zápasů. To je bilance HC Verva Litvínov v dosavadním průběhu naší nejvyšší hokejové soutěže.

Litvínovský klub se po trochu rozpačitém začátku nové sezony řádně rozjel a v současnosti bere body i favoritům soutěže. Po sérii pěti domácích zápasů, které tým všechny vyhrál, je úspěšný i na ledě soupeřů, kde právě dokončil sérii tří utkání. V tabulce je na 3. místě s 33 body, za druhým Třincem (39 bodů) a vedoucí Kometou Brno, která má na svém kontě 41 bodů. Při pohledu do statistik to vypadá následovně:

Žlutočerný celek odehrál 18 utkání za 52 dní. Takže současná reprezentační přestávka přijde určitě vhod. Po porážce 1:7 v 7. kole na ledě Komety Brno 27. září vyhrál tým Vervy deset z dalších jedenácti utkání! Podlehl jen ve Zlíně. Postupně zdolal doma Vítkovice, venku Karlovy Vary a Plzeň, v domácí sérii pak Spartu, Liberec, Pardubice, Hradec Králové a Olomouc. Naposledy uspěl na ledě tehdy vedoucího celku tabulky Třince a dva dny nato i v derby v Chomutově.

Vesměs všechny zápasy byly vyrovnané a těsné, nejčastějším výsledkem mužstva je pětkrát výhra 3:2 po prodloužení nebo po samostatných nájezdech. Jen jednou vstřelil tým víc než čtyři góly, a to pět, k radosti fanoušků Spartě. Zápas se Spartou (5:1) byl dosavadním vrcholem podzimu na ZS Ivana Hlinky. Nejdůležitějším číslem tabulky pro žlutočerné nicméně zůstává: +13. Takový je totiž náskok týmu na hraniční jedenácté místo, které nyní zaujímá Zlín. Do konce základní části zbývá ještě regulérních 35 kol (Vervě 34 zápasů), takže není nic rozhodnuto. Jde stále jen o výborný vstup do sezony.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!