Brigáda na Resslu znovu

0
1428

Dobrovolníci, kteří se účastnili akce na Resslu při výstavbě nové cyklostezky, se budou ještě hodit. Akce totiž bude pokračovat už tuto sobotu.

Mostečané mohou zamířit v sobotu 5. listopadu ráno opět na mostecký vrch Ressl, aby společně s dobrovolníky kolem Pavla Vopravila, autora myšlenky a aktivního člena přípravného týmu, upravili další kus (úseky 2 a 3) nové běžecké trasy desetikilometrového okruhu. Sraz účastníků brigády je v 10 hodin u rybníčku na Resslu. Organizátoři akce uvítají, když ti, co vlastní pracovní nářadí (hrábě, motyky či lopaty) si ho přinesou s sebou. Pavel Vopravil slibuje, že pro ostatní bude základní pracovní nářadí k dispozici. Všichni by měli přijít v pohodlné obuvi a v oblečení, které je vhodné pro práci v terénu.

Brigádu, kterou si udělalo před čtrnácti dny více než dvacet dobrovolníků, zhatilo počasí. „Byla zima a deštivo, což se negativně podepsalo na průběhu sobotní brigády na mosteckém vrchu Ressl. Úprava terénu pro novou běžeckou trasu nemohla trvat celý den. Přesto 24 dobrovolníků vybudovalo zhruba kilometr běžecké trasy,“ informovala tisková mluvčí mosteckého magistrátu Alena Sedláčková.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!