Na Mostecku jezdí další modernizovaná tramvaj

0
1063
Modernizovanou tramvají s wi-fi se svezli jako první předseda představenstva DP Zdeněk Brabec (vpravo) a ředitel DP Daniel Dunovský (vlevo).

Tento týden vyjela na Mostecku nová rekonstruovaná tramvaj VARIO LFR. První zkušební jízdu, před nasazením do provozu, absolvoval ředitel DOPRAVNÍHO PODNIKU měst Mostu a Litvínova, a.s. Daniel Dunovský společně s předsedou představenstva Zdeňkem Brabcem.

V plném provozu se tato částečně nízkopodlažní tramvaj objevila už tento čtvrtek. „Tramvaj jsme nasadili na linkách mezi Mostem a Litvínovem, doma bude v litvínovském areálu společnosti,“ řekl ředitel společnosti Daniel Dunovský. „Cestující zcela jistě ocení i možnost surfování na internetu prostřednictví signálu wi-fi. Chceme, aby se tento bonus pro cestující stal standardem v každé nově pořízené nebo přestavěné tramvaji,“ řekl předseda představenstva DOPRAVNÍHO PODNIKU měst Mostu a Litvínova, a.s., Zdeněk Brabec.

Rekonstruovaná tramvaj dosud absolvovala povinnou porci kilometrů bez cestujících, kdy se vyzkoušely jízdní vlastnosti a chování tramvaje. „Tramvaj rekonstruovali a modernizovali zaměstnanci naší společnosti vlastními silami. Tramvajová skříň dorazila do Mostu začátkem června letošního roku,“ vysvětlil Daniel Dunovský. „Tramvaj jsme tímto způsobem pořídili přibližně za polovinu toho, co nás stála nová tramvaj VARIO, která jezdí na lince č. 2,“ doplnil předseda představenstva.

Dopravní podnik tak pokračuje v obnově vozového parku tramvají ve shodě se stanovisky obou akcionářů – statutárního města Mostu a města Litvínova – o udržení a rozvoji tramvajové bezemisní dopravy navzdory jednotlivým návrhům o jejím zrušení. „Tramvajová doprava funguje mezi Mostem a Litvínovem již 115 let,“ připomněl šéf dopravního podniku a dodal: „Naše společnost tím navazuje na nedávno dokončený Integrovaný plán rozvoje města Mostu – DOPRAVA a pokračuje v trendu zajištění lepších služeb pro veřejnost a ve zkvalitňování veřejné hromadné dopravy.“

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!