Soktares 1 odstartoval hejtman

0
1224

Hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček zahájil ve sportovní hale v Mostě tradiční Regionální veletrh středního vzdělávání SOKRATES 1. Nad dvoudenní prezentací nejen škol převzal osobní záštitu.

„Patnáctý ročník této akce je sám o sobě důkazem její smysluplnosti,“ řekl na úvod Oldřich Bubeníček s tím, že kraj potřebuje vzdělané lidi, kteří nebudou končit na úřadech práce.

Letošního ročníku Regionálního veletrhu středního vzdělávání se účastní 27 středních a odborných škol z celých Čech, od Českých Budějovic až po Trutnov, nechybí mezi nimi ani školy, které jsou příspěvkovými organizacemi Ústeckého kraje. Osobně se s nimi v neděli pozdravila také vedoucí odboru školství, mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Ústeckého kraje Dagmar Waicová, která se účastní také pondělní odborné diskuze pořádané u příležitosti veletrhu. Mezi vystavovateli nechybí ani zástupci firem a institucí, zahraničí reprezentuje německá hospodářská komora IHK Chemnitz.

Na veletrhu SOKRATES 1 probíhalo představení jak samotného vzdělávání, tak ukázky odborného výcviku žáků a studentů, učebních pomůcek, učebnic a vzdělávacích programů pro vybrané stupně výuky. Cílem akce je podpořit zájem veřejnosti o vzdělávání žáků i dospělých, a tím přispět k lepší informovanosti veřejnosti o možnostech vzdělávání nejen v regionu. Na veletrh SOKRATES 1 bude 22. listopadu navazovat prezentace vysokých a vyšších odborných škol SOKRATES 2.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!