Z Rady města Litvínova

0
1275
Tympán pro ZUŠku

Mladí muzikanti z litvínovské základní umělecké školy budou mít nový tympán za bezmála sto tisíc korun. Škola ho pořídí díky projektu Netzwerk Kulturelle Bildung und Sprache/Síť interkulturní komunikace a vzdělávání. Rada města Litvínova schválila Základní umělecké škole Litvínov koupi tympánu, přičemž škola zapojí fond investic ve výši 10 tis. Kč na spoluúčast při jeho pořízení. Nový nástroj bude použit pro souborovou činnost školy a je pro školu nezbytně nutný. Škola bude postupovat při zadávání veřejné zakázky podle platné směrnice města.

Smlouva s TEREZOU

Rada města schválila Základní škole a Mateřské škole Litvínov Ruská 2059 přijetí finančního daru ve výši 8 tis. Kč a uzavření darovací smlouvy s pražským vzdělávacím centrem TEREZA. Dar škola použije na realizaci aktivit v rámci projektu zaměřeného na ekologii a udržitelný rozvoj.

Pryč s potkany!

Na potkany v centru Litvínova si chce posvítit vedení města. V rámci rozpočtových změn totiž rada města posílila rozpočet na deratizaci těchto škůdců. „Jedná se vlastně jen o přesun prostředků. V rozpočtu jsme měli připravené peníze na hubení obtížného hmyzu na UNO. V letošním roce ale není situace tak strašná jako v letech předchozích. Peníze nám na položce zbyly, a tak jsme se rozhodli využít je na deratizaci v centru Litvínova. Tady si obyvatelé města stěžují na výskyt hlodavců,“ vysvětlil místostarosta Milan Šťovíček.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!