Kulaťák v Palachovce nebude

0
1174

Jednadvacátý kruhák v Mostě nejspíš nevznikne. Okružní křižovatku plánovala radnice namísto „téčka“ křižovatky ulic J. Palacha a Topolová. Předělávat se ale bude trojúhelníkovitá a nebezpečná křižovatka nad Aquadromem.

Ještě před nedávnem měla radnice v Mostě nápad vybudovat na křižovatce ulic Topolová a J. Palacha kruhový objezd. „Téčko zde je hodně frekventované a z hlediska bezpečnosti se stává křižovatka nepřehlednou a rizikovou, zejména ve špičce. V její blízkosti je navíc opodál ještě výjezd z parkoviště a vozidla se tu zejména ve špičce hromadí. Je to tu nešťastně řešené,“ komentoval tehdy situaci primátor Jan Paparega. Nakonec se ale vedení města rozhodlo tu další kruhák nepostavit. „Kruhový objezd na Šibeníku není v prioritách na příští rok. Byl to jen dočasný nápad,“ potvrdil náměstek primátora města Mostu Marek Hrvol. Vzápětí ale dodal, že mezi prioritami roku 2017 se naopak objevila křižovatka opodál, a to křížení ulic Topolová, Zd. Štěpánka a Lipová. Křižovatka ve tvaru trojúhelníku je totiž velmi problematická nejen z hlediska technického, ale především kvůli bezpečnosti. Křižovatka je stále více předimenzovaná, a to v souvislosti s nárůstem provozu. „Tato křižovatka je v prioritách rozpočtu na příští rok. Zpracuje se na ni komplexní projektová příprava, tak aby se zde mohlo v roce 2018 realizovat nějaké řešení. Tuto křižovatku jsme vytipovali jako nejnebezpečnější v Mostě,“ připustil náměstek Hrvol s tím, že zatím však nemá město představu, jak by se měla křižovatka předělat. Kruhový objezd zde ale nejspíš nebude. I když není zcela vyloučen. „Kruhový objezd zde by vyžadoval obrovské finanční náklady, proto tu pravděpodobně nebude,“ podotkl náměstek a ještě dodal: „Uvidíme, co vzejde z projektové dokumentace. Zatím nemáme žádnou konkrétní představu. Chceme si nechat poradit od dopravních inženýrů. Zadání je jediné, zvýšení bezpečnosti této křižovatky.“ V případě, že by se radnice nakonec přece jen rozhodla pro kruhový objezd, v Mostě by byl v pořadí již jednadvacátý.

Strašák i pro řidiče autoškol

Rizikovou křižovatku ulic Topolová, Lipová a Zd. Štěpánka, kde dochází často k nehodám, mají ale v oblibě učitelé autoškol, na rozdíl od jejich žáků. Jedná se totiž o jednu z posledních křižovatek, kde se mohou budoucí držitelé řidičského průkazu učit jezdit za plného provozu, bez semaforů a ne tak jednoduše jako v případě kulaťáků.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!