Baník přišel v úvodním kole jara o body až v samotném závěru

0
4692

Fotbalisté třetiligového FK Baník Most 1909 nevstoupili do jarních záchranářských bojů dvakrát nejlépe. Na domácím hřišti získali pouze bod, i když ještě v samotném závěru utkání s MAS Táborsko B sahali po tříbodovém zisku.

Smolný závěr zápasu! Už to vypadalo, že Mostečtí dotáhnou nepříliš atraktivní duel s rezervou Táborska do vítězného konce, jenže v 90. minutě přišla pohroma. Defenzivní počínání Baníkovců potrestal hostující Stuchlík a poslal utkání do penaltové loterie. Tu v poměru 2:3 zvládli lépe hosté, takže si odvezli dva body.

Utkání, hrané na velice měkkém terénu, nenabízelo po většinu času příliš líbivou podívanou. Domácí hráči však byli o něco lepším týmem. Až po hodině hry přišel první gólový okamžik, jenž rozveselil fanoušky Baníku. Po přihrávce Štefka pálil Gedeon, jehož nepříliš povedené zakončení se dostalo se štěstím k Belejovi, který s blízkosti rozvlnil síť – 1:0.

Vedení Mostu vydrželo až do 90. minuty, kdy rohový kop ještě zvládli Mostečtí odvrátit, z dalšího centru se však dostal míč ke kopačkám Stuchlíka, který se trefil přesně k tyči – 1:1. Následoval penaltový rozstřel, v němž uspěli na straně Mostu pouze Černý s Kotlanem. Trojice Čada, Šíša a Belej neproměnila a bonusový bod tak putoval na stranu hostů.

FK Baník Most 1909 – FC MAS Táborsko B 1:2 po pen. (0:0). Branky: 62. Belej – 90. Stuchlík. Sestava Mostu: Divkovič – Šíša, Černý, Čada, Chábera – Štefko (87. Macháček), Jindráček (75. Kotlan), Gedeon, Hejda (46. Weickert) – Belej, Hájek.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!