Policie zřídila novou skupinu zaměřenou proti terorismu

0
1948

Jako součást opatření proti nelegální migraci je nejen ochrana státní hranice proti migrační vlně, ale i opatření proti prostupnosti extrémistických jednotlivců či členů teroristických organizací. Proto byla policejním prezidentem Tomášem Tuhým zřízena metodická skupina Podpora.

Cílem práce celé skupiny je podpora ochrany měkkých cílů (označení míst s vysokou koncentrací osob a nízkou úrovní zabezpečení proti násilným útokům), s čímž souvisí i zřízení horké telefonní linky 800 255 255, kde je poskytován online servis pro pořadatele kulturních a sportovních akcí. Průběžně se vypracovává také přehled rizikových míst. Seznam však bude neveřejný.

„Za Ústecký kraj vítám vznik metodické skupiny. V našem regionu bude jistě prospěšná, protože se tu koná mnoho kulturních a sportovních akcí a v zájmu všech je především bezpečnost lidí,“ uvedl 1. náměstek hejtmana Martin Klika.

Hlavními úkoly skupiny jsou spolupracovat s odborem bezpečnostní politiky a prevence kriminality Ministerstva vnitra, spolupracovat s vlastníky, nájemci či provozovateli tzv. měkkých cílů na prevenci a eliminaci detekovaných rizik.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!