Student bodoval v soutěži se smaženou rizolkou s tuňákem a sušenými rajčaty

0
948

Student Střední školy pedagogické, hotelnictví a služeb Litoměřice Dominik Nedoma postoupil do finále 4. ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare. Odbornou porotu oslovila v korespondenčním kole jeho „Smažená rizolka s tuňákem Rio Mare a sušenými rajčaty“. Finále proběhne 8. prosince 2016 v Praze a představí se v něm celkem 15 soutěžících ze 12 krajů České republiky. Soutěžící si rozdělí ceny v hodnotě 20 000 Kč.

Odborná porota finálového kola soutěže Svačina roku s Rio Mare bude mít letos trojí zastoupení. Soutěžní recepty budou hodnotit kuchařské osobnosti ve složení Mistr Kuchař Vladimír Picka, šéfkuchař restaurace Aureole Jiří Král a nově také provozovatel restaurace Konírna a Zájezdního hostince na Štěpáně Martin Slezák. Druhou porotu tvoří zástupci pořadatele soutěže. Živé finále bude opět uvádět herečka, moderátorka a kuchařka Markéta Hrubešová.

Soutěžící mají za úkol připravit rychlou, chutnou a originální svačinu. Jako hlavní surovinu musí použít tuňákové výrobky Rio Mare. V živém finále 15 studentů připraví svůj soutěžní pokrm před dvěma porotami, které budou hodnotit například chuť, složení receptury, správnou techniku přípravy nebo jedinečný nápad. Soutěže se účastní studenti středních škol se zaměřením na gastronomii a stravovací služby. Letos se přihlásil rekordní počet 37 škol.

Ceny v hodnotě 15 000 Kč rozdělí mezi tři nejlepší soutěžící odborná porota. Za 1. místo v soutěži Svačina roku s Rio Mare je dárkový poukaz do e-shopu v hodnotě 7 000 Kč, soutěžící na 2. místě si odnese 5 000Kč poukaz a třetí místo obnáší poukaz v hodnotě 3 000 Kč. Porota pořadatele udělí Zvláštní cenu Rio Mare v hodnotě 5 000 Kč.

„Snažíme se mladým kuchařským talentům připravit co nejlepší podmínky. Zdarma jim poskytujeme všechny hlavní a doporučené suroviny, zbývající suroviny, nutné pro přípravu pokrmu, dostanou finalisté proplacené. Všichni účastnící finále, včetně zástupců škol, obdrží hodnotný balíček s produkty Rio Mare,“ říká předseda poroty pořadatele a Country Manager společnosti Bolton Lukáš Mouca.

Finálové kolo se koná ve čtvrtek 8. prosince v gastronomickém studiu Chefparade+ v pražských Holešovicích Celostátní soutěž Svačina roku s Ro Mare pořádá již počtvrté společnost Bolton Czechia, která je výhradním distributorem tuňákových výrobků Rio Mare v České republice.

Recept: Smažená rizolka s tuňákem Rio Mare a sušenými rajčaty

Suroviny (4 porce): 1 ks Rio Mare tuňáka, 10 lžic hladké mouky, 0,5 l mléka, 80 g sušených rajčat, 1 vejce, 160 g sýru, 80 g čerstvého špenátu, 160 g rajčat, 160 g žluté papriky, 1 šálek strouhanky, velkolistá petrželka, olej, sůl, pepř, cukr

Postup: Z hladké mouky, mléka a vajec připravíme těsto na palačinky. Na oleji smažíme tenké palačinky, které naplníme špenátem, sýrem, tuňákem a sušenými rajčaty. Palačinky pevně zabalíme a obalíme ve vajíčku a ve strouhance a osmažíme do zlatova. Nakonec osmažené palačinky doplníme salátkem z rajčat, papriky a petržele.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!