Velký boj o Senát – hlásí se devět kandidátů!

0
1723

Úderem pondělní šestnácté hodiny vypršel čas pro registraci kandidátů do opakovaných voleb do Senátu. Výsledek je překvapivý – o křeslo senátora se utká celkem devět subjektů.

Kandidovat tentokrát nebude olympionik Otto Zaremba, který kandidoval za DSSS. Nově se na scéně objevily: Spojení demokraté – Sdružení nezávislých, Strana zdravého rozumu – peníze našim lidem, důchodcům, handicapovaným, dětem, do zdravotnictví a školství, dále TOP 09 a hnutí ANO bude líp. Řádné senátní volby na Mostecku zrušil Nejvyšší správní soud v Brně začátkem listopadu. Vítězem říjnových voleb se stala Alena Dernerová kandidující pod hlavičkou Severočeši.cz. Zrušené senátní volby na Mostecku stály daňové poplatníky dva milióny korun.

Opakované volby do Senátu na Mostecku vyhlásil prezident Miloš Zeman na 27. a 28. ledna 2017. Případné druhé kolo se tedy bude konat 3. a 4. února 2017. Na předvolební kampaň tedy kandidátům zbývá necelý měsíc. V řádných volbách se o post senátora ucházelo celkem sedm kandidátů. Ve druhém kole se rozhodovalo mezi lékařkou Alenou Dernerovou a hokejistou Jiřím Šlégrem. Alena Dernerová získala ve druhém kole 6 844 hlasů, Jiří Šlégr 2 821 hlasů. K volebním urnám přišlo 9 739 voličů.

web_kandidati_do_senatu

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!