Obrničtí hasiči pomohou v případě nouze okolním obcím i letos

0
1137

Obrnice budou pomáhat okolním obcím při zabezpečování požární ochrany i v letošním roce. Obec uzavřela smlouvy o spolupráci se třemi okolními obcemi před pěti lety. Zatímco smlouva s Lužicemi je platná do konce volebního období zastupitelů, tedy do podzimu 2018, s obcí Patokryje a Korozluky se uzavírají dodatky ke smlouvě vždy na kalendářní rok. Obrničtí zastupitelé proto schválili znění nového dodatku na dvanáctiměsíční období, totéž čeká i zastupitele Patokryjí a Korozluk.

Lužice, pod jejichž správu spadají i sousední Svinčice, a Patokryje přispívají Obrnicím každým rokem za zásah hasičů v případě nutnosti částkou 30 tisíc korun. Výše platby Korozluk je odvozena od počtu obyvatel. Nový dodatek počítá se sedmdesáti korunami za každého občana Korozluk, celkem tedy Obrnice dostanou 14 070 korun.

Příspěvky obcí za pomoc obrnických hasičů při likvidaci případných požárů či následků nehod a přírodních katastrof slouží podle starostky Drahomíry Miklošové právě hasičům. „Peníze využíváme na provoz a technické vybavení naší dobrovolné jednotky,“ potvrdila.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!