Novou hernu u Prioru povolilo Ministerstvo financí. A to i přes nesouhlas města Mostu

0
994
img_9017Koncem roku se město Most stalo na sociálních sítích terčem kritiky kvůli vzniku nové herny na třídě Budovatelů nedaleko Prioru. Diskutující napadali město, že její vznik povolilo. Provoz herny ale povolilo, i přes nesouhlasné vyjádření města Mostu, Ministerstvo financí.

Do konce roku 2016 totiž platil zákon o loteriích a podobných hrách, podle něhož provozování interaktivních videoloterijních terminálů povolovalo Ministerstvo financí. Obec, v tomto konkrétním případě město Most, bylo pouze účastníkem řízení, který se k návrhu na zřízení herny vyjadřoval. Vyjádření města Mostu bylo v tomto případě, stejně jako v případě nové herny v ulici Vítězslava Nezvala, zamítavé (pozn. nesouhlas města k výzvě Ministerstva financí o vyjádření ve věci zřízení herny je přílohou). Ministerstvo financí ale provoz herny povolilo, a to i přes argumenty města, že se herna nachází v centru, kde došlo jen v první polovině loňského roku k více než pěti stům přestupků a že se ve vzdálenosti zhruba sto metrů nachází další herna, jejíž provoz se stal terčem kritiky občanů.

Od 1. ledna letošního roku nabyl účinnosti nový zákon o hazardních hrách. Podle tohoto zákona budou vydávat povolení k umístění herního prostoru pro technickou hru (výherní hrací přístroje, videoloterijní terminály), živou hru (hazardní hra řízená krupiérem) a bingo (a to v herně nebo kasinu) obce. Zákon nově definuje druhy herních prostorů a jejich monitorování, stanovení počtu herních pozic, provozní dobu, vzhled provozovny a reklamu. Dozor nad dodržováním zákona bude nově provádět příslušný celní úřad.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!