Radní: „Nechceme flikovat opravy po kouskách“

0
1375

Město letos investuje do oprav komunikací a chodníků více než třicet milionů korun. Plán oprav se ale stanoví až na jaře. Pokračovat se bude určitě v rekonstrukci ulice Sukova, kde přijdou na řadu i nové zastávky.

Kritiku na nedostatek peněz do dopravní infrastruktury, která zazněla na posledním zasedání zastupitelstva ze strany opozice, vedení města odmítá. Chce se letos zaměřit na opravy větších a komplexních celků. V rozpočtu je připraveno přes třicet miliónů korun. „Nechceme flikovat komunikace po kouskách, jako tomu bylo v minulosti,“ řekl náměstek primátora Marek Hrvol. Letos by se měla z oprav komunikací zcela jistě realizovat například rekonstrukce ulice Sukova. „Budeme pokračovat v rekonstrukci druhé poloviny Sukovy ulice. Je zde potřeba udělat nejdříve nové zastávky,“ sdělil náměstek. Je ale také možné, že si opravy komunikací a chodníků vyberou dle svého přání i sami Mostečané. Město totiž vyčlenilo šest milionů korun na projekty, které si sami zvolí občané města prostřednictvím vyhlášené výzvy. „Zatím jsme zaznamenali, že je podle Mostečanů potřeba parkovacích míst a investice do komunikací. Je možné, že v rámci výzvy, kde máme připravených šest milionů korun, budeme realizovat některé věci i z těchto peněz“ doplnil ještě Marek Hrvol.

„Do dopravní infrastruktury investujeme dohromady 32 milionů korun,“ upozornil primátor Jan Paparega. Za pětadvacet milionů korun se opraví chodníky a komunikace ve spolupráci s technickými službami a začne se hned na jaře. „Plánujeme harmonogram prací společně s TS na jaře. Aktuálně zjišťujeme, kde je potřeba oprav nejvíce. Vybereme ty nejhorší úseky a části,“ dodal náměstek Marek Hrvol. Na letošní rok má město vyčleněno dalších sedm milionů korun na opravy komunikací a chodníků. „Z těchto peněz se řeší nejrůznější havárie nebo se peníze použijí na konci roku tam, kde jsou rekonstrukce ještě zapotřebí. Například loni se koncem roku takto řešila oprava ulice Pionýrů,“ doplnil dále náměstek Hrvol.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!