Občane, už jen digitálně

0
2178

Mostecký magistrát pořídil digitální úřední desku, která je umístěna na rohu magistrátu, poblíž vchodu do budovy. Digitální úřední deska dokáže nahradit stávající veřejnou úřední desku v papírové formě.

Panel s velkým dotykovým LCD displejem je oboustranný, takže umožní práci dvěma občanům zároveň a je přístupný 24 hodin denně. Ovládání je jednoduché a intuitivní. V současné době běží zkušební provoz. Koncem února začne fungovat pouze digitální úřední deska. Úřední desky s fyzickými dokumenty se postupně odstraní.

Na digitální úřední desce občané najdou vyvěšené úřední dokumenty a další informace. Může si prohlédnout web města Mostu, Mosteckých listů online i Turistického informačního centra. K dispozici je rovněž přístup na elektronický objednávkový systém na agendy magistrátu. Dále je zde náhled na novinky a kalendář kulturních nebo sportovních akcí, předpověď počasí nebo kvalitu ovzduší. Je také možné zobrazit si weby 14 spádových obcí města Mostu. Jsou zde také základní kontakty na Magistrát města Mostu a dále na tísňová volání.

Digitální úřední deska je přístupná i pro invalidní občany. Ti mohou panel ovládat pomocí tlačítka se symbolem vozíčkáře v pravém dolním rohu. Tím se celá dotyková část přesune dolů a i člověk sedící na invalidním vozíku je schopen panel ovládat. Panel dále podporuje zoomování, takže si uživatel může zvětšit nebo naopak zmenšit písmo.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!