Zima už stála městskou kasu čtyři milióny

0
1410

V době, kdy v Litvínově napadl sníh, se technické služby nezabývají ničím jiným než zimní údržbou. Je to podle vedení města velmi náročné. Na zimní údržbě pracuje každý, kdo má ruce a nohy.

„Jen za prosinec a polovinu ledna už město za úklid sněhu utratilo 4 milióny korun,“ prozradil místostarosta města Milan Šťovíček. Na pomoc muselo město přizvat i externí firmy, které těžkou technikou postupně vyváží sníh z parkovišť a z centra města. „Dalším problémem je sníh a rampouchy na střechách domů. Nechali jsme u některých domů páskami vyznačit nebezpečný prostor, kam by mohly rampouchy padat. Ze střech domů se je snažíme odstranit. Stejně tak by to měli udělat i soukromí majitelé domů. Padající sníh a rampouchy mohou být nebezpečné,“ připomněl dále Milan Šťovíček. Sníh ve městě má ale i své pozitivní stránky – o běžecké stopě v areálu Nové Záluží jsme už informovali. Město ale vyšlo občanům vstříc i v tom, že nechalo opět rozsvítit veřejné osvětlení v areálu, které se jinak na začátku zimy vypíná a rozsvěcí opět až na jaře.

O komunikace a chodníky v majetku města se budou nadále starat Technické služby Litvínov. Vedení města zhodnotilo loňský rok, kdy poprvé technické služby nepracovaly na základě jednotlivých objednávek, ale jednoleté smlouvy. Ta se osvědčila, a tak stejnou smlouvu uzavře město se společností i pro další období. Na údržbu a opravy komunikací, chodníků, schodišť, drobné opravy mostků a propustků vyčlenilo město pro smlouvu s Technickými službami Litvínov 1,5 miliónů korun. Vzhledem k objemu prací bylo podle vedení města výhodnější uzavřít s technickými službami smlouvu. Ta zjednodušuje také administrativní proces, který objednávání každé práce v rámci údržby komunikací provázel.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!