Dopravní podnik vystěhoval „babičku“

0
1619

Mostecký dopravní podnik prodal v rámci obnovy vozového parku další nepotřebnou tramvaj. Jedná se o tramvaj T3, kterou už dopravce vyřadil z provozu. Tramvajová „babička“ zamířila na východ Evropy.

Tramvaj se z dopravního podniku stěhovala před několika dny. Pro tramvaj přijel dopravní tahač a tramvaj zamířila k novému majiteli. Ten po potřebných místních úpravách zamýšlí tramvaj připravit pro další provoz v nové lokalitě. „Nakládku a transport tramvaje si zajistila společnost, která vozidlo zakoupila. Prodej proběhl standardním poptávkovým řízením. Zájemce, který předložil nejvyšší nabídku, si tramvaj také odvezl,“ informoval ředitel Dopravního podniku měst Mostu a Litvínova Daniel Dunovský. „Cena, kterou zájemce zaplatil, byla vyšší, než při minulém prodeji,“ dodal ředitel dopravního podniku.

Obnova vozového parku dopravního podniku bude pokračovat i letos. Dopravce má v plánu nakoupit další dvě nové tramvaje a jejich nákup financovat z dotačních prostředků. Zatím ale není jasné, zda dotaci, o kterou si dopravní podnik zažádal, obdrží. „V červnu loňského roku jsme podali žádost o dotaci na nákup dvou tramvají. V rozpočtu na rok 2017 máme proto schválenou částku na jejich doplatek,“ uvedl dále Daniel Dunovský.

V případě, že by dopravní podnik s dotacemi na nákup dvou nových tramvají neuspěl, využil by peníze na rekonstrukci staršího typu tramvají. „Dotační titul byl vyhlášen především na pořízení nových autobusů. My jsme byli jediným dopravním podnikem, který v rámci této výzvy žádal o dotaci na tramvaje. Výsledky bychom se měli dozvědět v nejbližších týdnech. Pokud bychom neuspěli, máme v plánu podniknout v letošním roce další rekonstrukci a přestavbu starší tramvaje T3 na Vario,“ uvedl dále šéf dopravního podniku.

Nové tramvaje by mohl dopravní podnik pořídit i díky dalším dotačním výzvám. „Máme tu i druhou žádost, a to v rámci sdružené investice ITI. V rámci této výzvy bychom chtěli nakoupit tři tramvaje, nízkopodlažní, plně klimatizované s wi-fi připojením a kamerovým systémem, tak abychom cestujícím mohli nabídnout moderní a bezpečnou dopravu,“ doplnil ještě Daniel Dunovský.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!