Drama předních týmů interligy skončilo nerozhodně

0
1980

Obrovské drama zažili diváci v téměř vyprodané Sportovní hale v Mostě, kde momentálně druhý celek interligové tabulky házenkářek DHK Baník Most hostil vedoucí Iuventu Michalovce. Utkání nakonec skončilo smírně 27:27, po poločase 14:16.

Domácí Černí andělé začali lépe, krátce po začátku už vedli 2:0, což ale bylo na dlouhou dobu vše, co domácí hráčky předvedly. Naopak, do vedení šel soupeř a v polovině prvního poločasu už vedl o sedm branek. Každou chybu domácích Michalovce rychle a nemilosrdně trestaly. Až na konci poločasu se Černým andělům hlavně díky trefám Simony Szarkové podařilo hrozivý náskok soupeře stáhnout na rozdíl dvou branek.

Druhá polovina utkání začala sérií nepřesností, pak se opět strhla bitva o každý míč. Michalovce si však po většinu druhé půle udržovaly mírné vedení. Tlak domácích v posledních minutách a především výkony Szarkové a Jeřábkové dotáhly Most až ke konečné remíze 27:27.

„Chybělo nám trochu štěstí v závěru, byli jsme dobře připraveni jak po individuální stránce, tak z hlediska celého týmu. Remíza je nakonec fajn, nakonec, na to všechno při nás stál Bůh,“ konstatoval po utkání trenér hostujících Michalovců František Urban.

„Velmi těžko se podobný zápas hodnotí, protože na jednu stranu jsme spokojeni s remízou, ale jinak jsem s předvedenou hrou velmi nespokojen. Jediný kompliment pro náš výkon je, že jsme zápas nikdy nevzdali, ani za velmi nepříznivého stavu. Nezvládli jsme utkání hlavou, problémem byla i hra ve vlastních přesilovkách. Byli jsme velmi dobře připravení, motivovaní, a i když ve druhé části druhého poločasu byl soupeř nalomený, nedokázali jsme už zápas obrátit,“ ohlédl se za průběhem dramatického duelu domácí trenér Peter Dávid. DHK Baník Most – Iuventa Michalovce 27:27 (14:16). Nejlepší střelkyně: Szarková 12/3, Jeřábková 9 – Chernová 6, Perederiy 6. Vyloučení: 5/8, sedmimetrové hody: 3/3:2/2. Rozhodčí: Milan Hájek, Pavel Válek. Utkání sledovalo 875 diváků.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!