Kraj podporuje stoupající zájem dětí o práci dobrovolných hasičů

0
2292
Krajský starosta SH ČMS Jiří Henc a jeho první náměstek Herbert Barták na jednání s hejtmanem Oldřichem Bubeníčkem

Představitelé Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska (SH ČMS) se setkali s hejtmanem Ústeckého kraje Oldřichem Bubeníčkem. Poděkovali za podporu, kterou kraj soustavně věnuje jednotkám sboru dobrovolných hasičů obcí (JSDHO) a informovali hejtmana o aktivitách, které chystají v letošním roce.

„Vážím si práce dobrovolných hasičů, a to nejen za jejich součinnost s profesionálními hasiči, ale i pro nezastupitelné místo a činnost sborů v životě obcí,“ ocenil práci sdružení hasičů hejtman Oldřich Bubeníček. Letos má Ústecký kraj pro dary jednotkám sborů dobrovolných hasičů a pro SH ČMS vyčleněnu částku 11 milionů korun.

„V rámci Ústeckého kraje zaznamenáváme stále rostoucí zájem dětí a mládeže o zapojení do jednotek dobrovolných hasičů. Pořádáme pro hasičský dorost také hodně akcí a soutěží a využíváme k tomu i finanční podporu kraje. Kraj pečuje o obnovu vybavení sborů technikou a dělá to systematicky,“ uvedl krajský starosta SH ČMS Jiří Henc.

Starosta SH ČMS Karel Richter z pražské centrály informoval o sdružení v rámci celé republiky. Ve sborech, kterých je 7 700, je zapojeno více než 372 tisíc členů, z toho je téměř 70 tisíc dětí. Je potěšitelné, že v posledních letech narůstá členská základna dobrovolných hasičů.

Vedle tradičních hasičských soutěží jako je Stimax Cup a Tohatsu Cup budou největší letošní událostí Hasičské slavnosti v Litoměřicích, které jsou zařazeny do programu Rodinné stříbro Ústeckého kraje. Litoměřickým hasičským slavnostem, které se uskuteční v červnu, bude předcházet několikadenní propagační jízda historických hasičských vozidel celým Ústeckým krajem.

Při jednání u hejtmana Oldřicha Bubeníčka doprovázel starostu SH ČMS Karla Richtera jeho 1. náměstek Lubomír Janeba, krajského starostu Jiřího Hence pak jeho 1. náměstek Herbert Barták.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!