Mimořádná opatření kvůli ptačí chřipce i na Mostecku

0
1898
ilustrační foto

V Ústeckém kraji, konkrétně v Bílenci Chomutovsku, byly zaznamenány první případy ptačí chřipky. Krajská veterinární správa proto vydala nařízení, kterým se nařizují opatření k zamezení šíření této nebezpečné nákazy. Toto nařízení platí nejen pro části okresu Chomutov, ale i pro části okresu Most, konkrétně katastrální území Malé Březno, Bylany u Mostu, Holešice, Havraň a Líšnice.

„V těchto katastrálních územích jsou obce povinny do 5. února provést soupis všech komerčních chovatelů drůbeže a zaslat ho krajské veterinární správě, použít u všech chovatelů pro soupis sčítací listy, informovat veřejnost o nákaze způsobem v obci obvyklým, zajistit označené kontejnery k bezpečnému uložení uhynulých ptáků pro jejich svoz a likvidaci asanačním podnikem, dále má obec povinnost spolupracovat s krajskou veterinární správou při provádění intenzivního dozoru nad populacemi volně žijícího ptactva,“ uvedla vedoucí oddělení životního prostředí mosteckého magistrátu Stanislava Pöschlová.

Více informací najdou zájemci na webových stránkách města Mostu: http://www.mesto-most.cz/veterinarni-opatreni-proti-sireni-ptaci-chripky/d-27442.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!