Senioři darovali „Dárkový štěk“ pro pejsky z útulku

0
4545

Klienti a zaměstnanci Domova sociálních služeb Meziboří zorganizovali „Tříkrálovou sbírku“. Její výtěžek poputuje pro opuštěná zvířata v Městském psím útulku v Litvínově.

„Zadařilo se nad očekávání – a tak mohl být výtěžek sbírky, čítající celkově 85 kg speciálního krmiva, předán v prostorách Domova zástupci útulku, panu Štefanu Horskému,“ říká fyzioterapeut Martin Krčka. Ani Štefan Horský ovšem nepřijel s prázdnou. Dorazil spolu se svým nerozlučným parťákem, psem Ťapkou, která o co má míň tlapek (o jednu při nehodě přišla), o to má větší srdce.

A tak může spolu se svým pánem, po úspěšně absolvovaných zkouškách z canisterapie, přinášet radost nejen v domovech pro seniory, ale i dětem ve školách či dětských domovech.

Celá akce se nesla ve velmi srdečném a bezprostředním duchu, koneckonců zde Ťapka nebyla poprvé. „Kromě ukázky výcviku měli všichni zúčastnění možnost si vyslechnout velmi poutavé vyprávění o svěřencích útulku a jejich osudech. Z následné diskuse vyplynula mimo jiné i občasná paralela mezi obdarovanými svěřenci a životem některých seniorů, kdy především kontakt s někým blízkým je tou nejhodnotnější devizou,“ dodal Martin Krčka.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!