Senioři v Meziboří se nenudí

0
1993

Klub seniorů praskal ve švech při poslední výroční schůzi mezibořského klubu seniorů. Celoroční aktivity klubu připomněla předsedkyně klubu Jana Bothová. Na výroční schůzi přišel i starosta města Petr Červenka.

„Děkuji vám všem, že jste tak aktivní. Chodím na schůze i jiných klubů a musím říci, že jinde senioři nemají zdaleka tolik aktivit, co máme my. Je to díky velké podpoře města, za kterou rovněž velmi děkuji, a to hlavně starostovi Petru Červenkovi,“ řekla v úvodu schůze Jana Bothová. „Především si velmi vážíme třetího místa ve vyhlášené soutěži o nejaktivnější klub v Ústeckém kraji Senior art,“ doplnila předsedkyně.

Klub se schází v prostorách na nám. 8. května. V klubu se hrají karty, šachy, využívají se posilovací stroje i pingpongový stůl, plánují se akce nebo se jen tak povídá. Pravidelně senioři navštěvují divadelní představení v Kulturním zařízení Meziboří, v Citadele, ale i na divadelních scénách v Praze. „Klub seniorů úzce spolupracuje s Lenkou Pecákovou, vedoucí Kulturního zařízení města Meziboří, která nás seznamuje s plánovanými akcemi, na které nás vždy zve. Velice dobrá spolupráce je s Policií ČR, která pro naše seniory uspořádala besedu na téma Bezpečnost, při které jsme byli seznámeni s bezpečnostní zprávou za rok 2015 a jak ochránit svůj majetek a i sebe před podvodem. Další beseda byla na téma Bezpečnost chodců, při které byly rozdávány reflexní pásky. Velmi prospěšná všem seniorům byla beseda s projekcí na téma Podvodníci, šmejdi a podomní prodej,“ vyjmenovala dále akce z roku 2016. Výroční schůze se zúčastnil také starosta města Petr Červenka a zástupci úředníků. „Činnost klubu seniorů je rok od roku lepší. Poděkování za to patří aktivní předsedkyni klubu Janě Bothové. Jsem velmi rád také za to, že udržujete přátelské vztahy s našimi partnery ze Saydy,“ poděkoval seniorům za jejich aktivitu Petr Červenka. Seniorům nabídl možnost využít ke společenským akcím sál kulturního domu a vyzval seniory, aby upozornili na své vrstevníky, kteří jsou sami. „Pokud zjistíte, že je ve vašem okolí někdo opuštěný, bez rodiny a přátel, upozorněte nás na něj. Chceme, aby byli senioři v Meziboří šťastní a spokojení,“ požádal starosta.

V besedě se starostou senioři ocenili čistotu a upravenost města. „Bydlela jsem v Meziboří, pak jsem se na mnoho let odstěhovala do Mostu. Teď jsem se do Meziboří vrátila a musím říci, že se to nedá srovnat. Meziboří je krásné a čisté. Děkuji vám za to, starosto, jak to ve městě vedete,“ přihlásila se do diskuze Eva Marečková. Nepadala ale jen slova chvály. Senioři si postěžovali především na chování některých pejskařů, kteří po svých psech neuklízí. „Uvažovali jsme o tom, že zdražíme poplatky za psy. Nakonec jsme se rozhodli, že to neuděláme. Za neukázněné pejskaře by město trestalo všechny, především pak starší občany,“ vysvětlil starosta. Dále zazněla informace o tom, že město rozdává posypovou sůl. Stačí si zavolat na tel. číslo 476 748 170 a sůl si objednat. Také je možné objednat se v sekretariátu starosty města ke konzultaci k právníkovi, kterého město zajišťuje obyvatelům Meziboří zdarma.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!