Most chystá nový územní plán a jeho veřejné projednání

0
2925

Město Most pořizuje nový územní plán města, který po schválení nahradí v současné době platný územní plán z roku 2002. V rámci společného jednání s dotčenými orgány a sousedními obcemi vzešly ze stran dotčených orgánů připomínky a požadavky, které zpracovatel zapracoval do návrhu řešení. V současné době se připravuje nejdůležitější fáze pořizování nového územního plánu především pro veřejnost, které se nově zpracovaný návrh řešení územního plánu samozřejmě úzce dotýká. Dne 20. března se od 16 hodin bude konat ve velké zasedací místnosti ve 4. patře budovy magistrátu města Mostu veřejné projednání návrhu řešení územního plánu, na které bude přizvána kromě dotčených orgánů a sousedních obcí i široká veřejnost.

Od 10. února je návrh územního plánu vystaven na webových stránka statutárního města Mostu www.mesto-most.cz, v prostorách magistrátu města (chodba v prvním nadzemním podlaží), aby se veřejnost s tímto návrhem mohla seznámit a případně pak ve stanovené lhůtě uplatnit své připomínky či námitky.

Územní plán může výrazně ovlivnit možnost využití pozemku, především pro plánovanou výstavbu, ale i pro jiné způsoby využití včetně stávajících nemovitostí. Proto je tato územně plánovací dokumentace veřejně projednávána a vlastníci nemovitostí i ostatní občané mohou hájit svá práva.

Každý může do 7 dnů od veřejného projednání uplatnit k návrhu řešení územního plánu připomínku. Vlastníci pozemků a staveb dotčených návrhem řešení, oprávněný investor a zástupce veřejnosti může v téže lhůtě uplatnit námitky, ve kterých musí být uvedeno odůvodnění, údaje podle katastru nemovitostí dokladující dotčená práva a vymezeno území dotčené námitkou. Podání připomínky/námitky k projednávanému územnímu plánu využijete v případě, kdy nesouhlasíte se zveřejněným návrhem územního plánu. Pro připomínky i námitky jsou připraveny formuláře, které budou veřejnosti k dispozici na webových stránkách města nebo na odboru rozvoje a dotací.

Oproti platnému územnímu plánu dozná nový plán pro uživatele určitých změn jak v grafické, tak v textové části. Město Most se zavázalo společně s ostatními městy používat při zpracování územních plánu jednotný datový model Ústeckého kraje, proto bude odlišná grafická úprava výkresové části. V textové části bude odlišně definováno využití jednotlivých ploch než doposud a zároveň budou i odlišné názvy jednotlivých funkčních ploch.

Pořizovatel Územního plánu statutárního města Mostu je odbor rozvoje a dotací, případné informace je možné získat na e-mailu iva.mazurova@mesto-most.cz. Proces pořizování územního plánu má zákonem stanovený postup a probíhá v souladu se zákonem č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu a dále v souladu se zákonem č. 500/2004 Sb., Zákon správní řád. Zpracovatelem nového územního plánu je společnost T-PLAN, s.r.o., která má dlouholeté zkušenosti v tomto oboru.

Projekt Územní plán města Mostu, registrační číslo CZ.06.3.72/0.0/0.0/15_001/0001407 je spolufinancován z prostředků Evropské unie, ERDF v rámci Integrovaného regionálního operačního programu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!