Divadlo z Hradce Králové (nejen) litvínovským dětem

0
2514

Hudební divadlo dětem z Hradce Králové navštíví 21. února děti z mateřských a základních škol z Litvínova a okolí se svým novým představením „Hrátky na pohádky“. Královéhradecké divadlo je častým a dlouholetým návštěvníkem malých diváků z Litvínova a jejího okolí.

V úterní litvínovské premiéře divadlo představí tři klasické pohádky – Neposlušná kůzlátka, Červená karkulka, Jak se Honza hádal s králem, které jsou mimo pohádkových příběhů plné písniček a tance. Určitě zaujmou i hudební nástroje – flétna a klarinet – na které se Ester Novozámská a David Benda, protagonisti představení, vzájemně doprovází a naplňují i důležitou scénickou funkci obou nástrojů v jednotlivých pohádkách. Dalším zpestření představení je tanec a žonglování s barevnými šátky, které do scénáře zařadila autorka Michaela Novozámská. „Při návštěvách Hudebního divadla dětem se vždy divadelní sál naplní smíchem, zpěvem a potleskem malých diváků. Věříme, že stejně vřele děti přijmou i toto představení Hudebního divadla dětem z Hradce Králové 21. února v Docela velkém divadle v 8.45 a v 10.15,“ uvedl Milan Balla z Hudebního divadla dětem.

Zvláštní poděkování patří společnosti Severočeské doly za jejich podporu těmto koncertům pro děti a poskytnutí autobusů pro děti z Oseka a Duchcova, což dětem umožní se koncertů zúčastnit a firmě Bilfinger Industrial Services Czech za podporu Hudebního divadla dětem a jeho tvorby pro děti.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!