Meziboří letos chystá rekordní investice

0
1640

Mezibořští zastupitelé na svém posledním jednání schválili rozpočet města pro letošní rok. Město bude hospodařit s 101 230 tisíc korunami, což je jeden z nejvyšších rozpočtů v historii města.

Běžné výdaje rozpočtu města činí 56 110 tisíc korun, kapitálové výdaje v hlavní činnosti 45 120 tisíc korun a ve vedlejší činnosti 31 160 tisíc korun. Mezi nejzásadnější investiční akce pro letošní rok patří nákup montážní plošiny pro technické služby za 1 800 tisíc korun, rekonstrukce druhé části náměstí 8. května za 16 500 tisíc korun, parkoviště v ulici Májové a Nad Parkem, klimatizace v budově městského úřadu, pojezdové schodišťové sedačky pro dům s pečovatelskou službou, ale hlavně decentralizace tepelného hospodářství za 24 miliónů korun. Zastupitelé dále schválili rozpočtový výhled na roky 2018 – 2019. „Rozpočtový výhled slouží jako podklad pro přípravu rozpočtu města v následujících letech. V kapitálových výdajích jsou uvedeny pouze každoročně se opakující investice, a to modernizace veřejného osvětlení a zpevněných ploch,“ vysvětlila vedoucí finančního odboru Jarmila Roubalová. V roce 2018 by podle rozpočtového výhledu měly být příjmy Meziboří 70 668 tisíc korun a výdaje 63 751 tisíc korun.

Bez výhrad zastupitelé schválili prodej části pozemků společnosti Senior Park Centrum, která z bývalé střední školy v Meziboří buduje centrum pro bydlení seniorů. Dále rozhodli nevyhovět petici občanů a dál pokračovat ve výstavbě parkoviště v ulici Májová. „Proti investici nic nemáme, jen nás zajímá, zda budou parkovací místa na tomto parkovišti veřejně přístupná, nebo zda budou pronajata,“ obrátil se s dotazem přímo na starostu obyvatel Májové ulice Martin Pecka. „O tom jsme zatím neuvažovali. Pokud by ale místa byla pronajata rezidentům, pak podle platných pravidel, která máme. Tedy minimálně 30 procent parkovacích míst by zůstalo veřejně přístupných všem,“ odpověděl starosta. V rámci interpelací zastupitelů si zastupitel Aleš Jedlička vyžádal písemné zhodnocení zimní sezóny v lyžařském areálu. „To je samozřejmost, kterou bychom stejně udělali,“ ujistil starosta. Místostarosta Oldřich Malý pak poděkoval přítomnému vedoucímu Technických služeb Meziboří Pavlu Esopovi za dobrou práci při zimní údržbě města i lyžařského areálu. „Letošní zima nebyla jednoduchá, ale vy jste to vše zvládli skvěle. Děkuji vám a prosím o předání poděkování také všem zaměstnancům technických služeb,“ uvedl na závěr Oldřich Malý.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!