V Mostě bude i nadále ODPAD ZDARMA!

0
1646

Město má před sebou nový plán odpadového hospodářství, který by měl platit od 1. března 2017 do 31. prosince 2025. Mostečané budou mít i dál odpady zdarma.

Pro Mostečany z nového plánu vyplývá, že i nadále budou mít svoz odpadu zdarma. „Zpracování takového plánu je povinné pro každou obec, která ročně vyprodukuje alespoň deset tun nebezpečného a tisíc tun ostatního odpadu a Most tuto podmínku splňuje,“ konstatoval Zdeněk Dundek z tiskového oddělení mosteckého magistrátu. V roce 2015 se v Mostě vyprodukovalo přes 34 tun nebezpečného a více než 17 000 tun ostatního odpadu.

Plán je rozdělen na tři části. V jedné se zhodnocuje nakládání s odpadem v letech 2011 – 2015. Další část obsahuje opatření pro předcházení vzniku odpadů a stanoví cíle k jejich dosažení. Zahrnuty jsou tu ale i návrhy na zlepšení systému nakládání s komunálními odpady a detailně popisuje konkrétní postupy u jednotlivých opatření. „Ze statistik a srovnání vyplývá, že Mostečané vyhazují méně tříděného dopadu a není tu vzestupná tendence. Připravujeme proto osvětovou kampaň. Je třeba, aby lidé více třídili. Máme tady v Mostě za tímto účelem i polopodzemní kontejnery a byl bych rád, kdybychom šli s dobou,“ konstatoval primátor s tím, že i v příštích letech by se měly polopodzemní kontejnery dále rozšiřovat. „Je to správný trend, v němž budeme pokračovat,“ ujistil první muž města.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!