Dvousložková cena teplo nezdražila

0
2180

Jakkoliv se mohlo zdát, že následující roky půjdou v režimu teplejšího počastí, jako tomu bylo v uplynulých třech letech, letošní leden nám připomněl, že zima stále existuje.  Leden 2017 byl na území ČR teplotně podnormální, kdy průměrná měsíční teplota činila -5,6°C. Chladnější leden než letos byl naposledy zaznamenán v roce 2006.

Po celou dobu teplárna Komořany zajišťovala bez problémů dodávky tepla všem odběratelům. Ti i přes mrazivé počasí a logicky vyšší spotřebu tepla, překvapivě ušetřili.

„Ke zmíněným úsporám vedla tolik diskutovaná dvousložková cena, kterou naše společnost zavedla po vzoru většiny zemí EU od 1. ledna loňského roku. Zásluhou nízkých teplot provázející měsíc leden vzrostla spotřeba tepla, která v konečném důsledku snížila jeho průměrné ceny. Koneckonců výsledky za měsíc leden hovoří zcela jasně. Cena tepla pro bytové domy poklesla o 11,6 % na průměrnou hodnotu 506,82 Kč/GJ oproti jednosložkové ceně 573,24 Kč/GJ. Díky dvousložkové ceně tepla tak zákazníci ušetřili 10 mil. Kč,“ vysvětlil, jak je to možné, ředitel Severočeské teplárenské Petr Horák.

Používání dvousložkové ceny v sobě ukrývá řadu výhod. Více informací na toto téma najdou odběratelé na webu Severočeské teplárenské.

„Dvousložka nejen zpřehledňuje vztahy mezi dodavatelem a odběratelem tepla, ale jak je vidět na uvedeném příkladu, šetří i peněženky odběratelů,“ dodal ředitel Horák.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!