Lékaři bodovali v anketě Osobnost roku

0
1372

Přední příčky v šestém ročníku čtenářské ankety Osobnost roku Ústeckého kraje 2016 obsadili lékaři Krajské zdravotní. Hlasující čtenáři i porota ocenili prvním místem v kategorii Veřejná sféra neurochirurga, profesora Martina Sameše. Vítěze ocenil hejtman Oldřich Bubeníček.

Profesor Martin Sameš je přednostou Neurochirurgické kliniky Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E. Purkyně a Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem a předsedou vědecké rady. „Vítězství si velmi vážím, je to ocenění práce celého týmu naší neurochirurgické kliniky. Chtěl bych proto poděkovat kolegům lékařům a sestrám kliniky, dále všem spolupracujícím oborům a vedení nemocnice za podmínky, které vytváří našemu specializovanému oboru. Ocenění chápu též jako povzbuzení a závazek k dalšímu zkvalitňování naší práce a vyšší konkurenceschopnosti v rámci České republiky i Evropy,“ uvedl absolutní vítěz čtenářské ankety.

Lékaři Krajské zdravotní bodovali i na dalších pozicích. Třetí místo v kategorii Dobrý skutek získala lékařka Jana Dušánková z onkologického oddělení v Masarykově nemocnici a členka týmu mobilního hospice. „Velmi si vážím všech hlasů. Znamená to pro mě odměnu za práci nejen mou, ale celého hospicového týmu,“ řekla lékařka. Cenu převzala z rukou předsedy představenstva Krajské zdravotní Jiřího Nováka, oceněného v uplynulém roce Osobností roku Ústeckého kraje. „Chtěl bych oběma oceněným poblahopřát a zároveň jim poděkovat za péči a úsilí, s nimiž odvádějí svoji práci. Velmi mě těší, že zaměstnanci Krajské zdravotní se pravidelně umísťují na předních příčkách této ankety, kdy o vítězi nerozhodují jen odborníci v dané kategorii, ale také široká veřejnost,“ vyslovil gratulaci Jiří Novák.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!