Sněm Severočeského sdružení obcí (SESO) diskutoval o školství

0
2317

V prostorách Krajského úřadu Ústeckého kraje se konal Sněm SESO za účasti představitelů členských měst a obcí. Sněmu se zúčastnil hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček a jeho náměstek pro oblast školství Petr Šmíd. Kromě obligatorních záležitostí se účastníci Sněmu podrobně zabývali problematikou školství.

 

 

 

„Občané měst a obcí v našem kraji se často zajímají kromě školství a zdravotnictví také o dopravní obslužnost, v těchto dnech zejména v souvislosti s ohlašovanou stávkou řidičů autobusové dopravy. Mám pro vás dobrou zprávu: Dnes jsme se dozvěděli, že stávka 8. března se nekoná,“ informoval v úvodu hejtman Oldřich Bubeníček a využil blížící se svátek Mezinárodního dne žen k přání přítomným starostkám a místostarostkám.

Náměstek hejtmana Petr Šmíd otevřel diskuzi o problémech ve školství. Města a obce jsou zřizovateli mateřských a základních škol, kterých se dotýkají rozsáhlé změny v legislativě a nárůst administrativy. Sněm proto přijal usnesení obracející se na poslance, senátory a ministerstvo, aby věnovali pozornost školské problematice s cílem obnovit pomocí legislativních úprav koncepčnost a efektivní fungování škol.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!