Homerlive
https://www.homerlive.cz/regionalni-potraviny-usteckeho-kraje-maji-sve-viteze/

Regionální potraviny Ústeckého kraje mají své vítěze




O ocenění Regionální potravina Ústeckého kraje se letos ucházel rekordní počet výrobků, 243 od 51 producentů, což bylo nejvíce od roku 2017. V hodnocení mohlo ale uspět jen devět produktů v devíti kategoriích. Nominaci získaly mimo jiné medová rajčata, Kauboy stopro močt a Hrobský sušený salám. Hodnotitelská komise navrhla udělit značku Regionální potravina Ústeckého kraje pro rok 2022 těmto výrobkům:


Masné výrobky tepelně opracované – LUŽIČAN Varnsdorfské uzeniny


Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy – Hrobský sušený salám – SRDCE, Bohumil Holý


Sýry včetně tvarohu – TVAROH, Luděk Bedecs


Mléčné výrobky ostatní - KEFÍR Z DRMAL, Farma Drmaly


Pekařské výrobky včetně těstovin - ŽATECKÝ DALAMÁNEK, Pekařství U Kroupů


Cukrářské výrobky včetně cukrovinek - MAKOVÝ DORT, Family Bakery


Alkoholické a nealkoholické nápoje - JABLKO KAUBOY STOPRO MOČT Z DIVOKÝHO SEVERU, Naturen


Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě - HONEY CHERRY MEDOVÉ RAJČE, Farma Tušimice


Ostatní - KRUŠNOHORSKÝ MED KVĚTOVÝ, Petr Eminger.

Post date: 2022-05-29 09:55:57
Post date GMT: 2022-05-29 07:55:57